Kelebekler Vadisi - Gezi ve seyahat
e
sv

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
avatar

Gezenti

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan vadi. … 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. 2.000 metre rakımlı Babadağ’ın eteklerinde bulunan bu Kelebek şehrinin içinde iki patika yolundan biriyle şelalelere, diğeri ile köy gidilebiliyor. Doğa yürüyüşü konusunda tecrübesizler in vadinin yukarılarına tırmanmayı denemeleri çok uygun olmayabilir ancak ilk şelaleye kadar rahatlıkla çıkabilirler. isteyenler çıkışa devam ederlerse mükemmel bir manzarayla karşılaşacaklardır.Vadiye ulaşım yalnızca Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ya da özel yatlarla sağlanıyor.

 Doğal manzarası ve beyaz kumsalı ile tatilcilerin uğrak yeri olan bu vadiye Ölüdeniz ‘den kalkan Dragon teknemizle yaklaşık 25 dk.lık keyifli bir tekne turuyla ulaşabilirsiniz. Teknemiz vadinin kumsalının bulunduğu koyda gidiş-dönüş olarak duracak olup bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Kelebekler vadisi plajında hatırı sayılır bir konaklama işletmesi bulunmuyor. Ancak güncel izin durumundan haberdar olmak kaydıyla çadırınızı açarak geceleyebilirsiniz. Ertesi güne yine tekneyle birlikte dönüş yapabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi Özellikleri

Kelebekler vadisi özellikleri Bodur çam ağaçlarıyla kaplı kayalık yamaçlardan zorlu bir tırmanıştan sonra sayısız kelebeğin taşı toprağı örtecek kadar çok olduğunu görmek büyüleyicidir. Kendine has habitatıyla 100’den fazla kelebek türüne ve birçok bitki türüne olan bu güzel vadide gezerken, 52 metre yüksekten aşağıya inen şelaleyi görebilir, birbirinden güzel kelebek türlerini keşfe çıkabilirsiniz.

 Türkiye’nin tanıtımı dendiğinde akla gelen ilk resim Ölü Deniz’dir. Kelebekler Vadisi ise; Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi sınırlarında kalan bir cennet adeta. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili vadi, 80den fazla kelebek çeşidine ve de özellikle Kaplan kelebeğine ev sahipliği yapar. Kaplan kelebekleri dünyanın farklı bölgelerinde de görülmelerine karşılık koloniler halinde dolaştıkları tek yer Kelebekler Vadisidir Akdeniz ve bölgenin nemli ve bunaltıcı hava sıcaklığı vadi içinde hissedilmez. Gündüz saatlerinde esen meltemler ve gece boyunca sarp dağlardan gelen atmosfer hava üzerinden olumlu bir katkı sağlar.

Kelebekler Vadisi Hakkında

Kelebekler vadisi hakkında önceki ismi Güdürümsu olan ve 1987 yılında turizme açılan vadinin ismi bölgedeki kelebek popülasyonu nedeniyle “Kelebekler Vadisi” olarak güncellenmiştir. “Doğayla uyumlu yaşam” şartlarının devreye alındığı bölgede işletmelerin her türlü faaliyetleri biyolojik çözümler esasına dayalı olarak sürdürülmektedir. Vadide yer alan ender ve endemik türler kendiliğinden yetişmektedirVadide üç farklı konaklama şekli bulunuyor. Bunlardan birisi bungalovlar. Büyük ve küçük iki çeşidi mevcuttur. Ortak kullanım duş, tuvalet, sıcak su hizmeti veriliyor. Bir diğer konaklama seçeneği ise Çadırlar  ve oldukça konforlular. Burada çift kişilik bir yatak, priz ve aydınlatma mevcut. Ayrıca birde klima bulunuyor. Hazır kurulu hamaklarda vardır

Sonbaharın yaz ayı gibi hissedildiği bölgede bahar bir başka olur. Faralya Köyü de kaynağı olan 50 metre yükseklikten vadiye dökülen şelale muhteşem bir manzaranın oluşturmaktadır. Şelaleden dökülen sular Akdeniz’e karışır. Doğal bir park görünümündedir. Bu özellik vadinin kelebek yaşam alanı olarak halen korunmasını sağlamaktadır.

etiketlerETİKETLER

Sıradaki içerik:

Kelebekler Vadisi